21 Οκτ 2017 @ 19:00 εώς 21 Οκτ 2017 @ 20:00

Η  Λέσχη  Πολιτισμού  Έναστρον εγκαινιάζει τη φετινή σεζόν με μια ανοιχτή συζήτηση για τον εθελοντισμό στη Βικιπαίδεια. Ο  Μενέλαος  Γκίκας  &  ο  Μάνος  Κεφαλάς  θα παρουσιάσουν το πλαίσιο και τη διαδικασία λημματογράφησης στο περιβάλλον της Βικιπαίδειας και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101.

Ο Μενέλαος Γκίκας είναι συγγραφέας, διαδικτυακός δημιουργός και επιστήμονας με αντικείμενο τα πεδία του ψηφιακού μάρκετινγκ, Social Media Μάρκετινγκ & δημιουργίας περιεχομένου. Έχει δημιουργική εμπειρία στα Business Game Simulations, σε περιβάλλοντα ίντερνετ και επίσης στη Δημιουργική Γραφή και στη Διαχείριση Ιστοσελίδων.

Ο Μάνος Κεφαλάς είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εκπαιδευτής ενηλίκων στην πληροφορική και έχει ιδρύσει τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας, στον οποίο προεδρεύει. Από το 2014 ξεκίνησε να παραδίδει δωρεάν συστηματικά επιμορφωτικά σεμινάρια στη συγγραφή στη Βικιπαίδεια. Έχει συμπληρώσει περί τις 900 ώρες εθελοντικών μαθημάτων, κυρίως σε σχολικές αίθουσες αλλά και μέσω διαδικτύου, και έχει αναπτύξει τη διδασκαλία της Βικιπαίδειας ως τρόπο που επιμορφώνει και παιδαγωγεί. Εφάρμοσε με επιτυχία πρόγραμμα συγγραφής στη Βικιπαίδεια από μαθητές Τρίτης Δημοτικού Σχολείου. Το 8-10% των νέων λημμάτων της Ελληνικής Βικιπαίδειας το 2016 προήλθε από τους εκπαιδευόμενούς του.