07 Ιουν 2018 @ 20:00 εώς 07 Ιουν 2018 @ 21:00

Ο Jo Nesbo αντιμέτωπος με τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ
Συζήτηση με αφορμή τη διασκευή της σαιξπηρικής τραγωδίας
από τον ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, στις 8 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με την ομάδα ΦΙΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ σας προσκαλούν την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), σε μια συζήτηση για το πιο αιματοβαμμένο θρίλερ του Jo Nesbo, τον Μάκβεθ.

Στο περίφημο σαιξπηρικό δράμα ο Νορβηγός αστέρας της αστυνομικής λογοτεχνίας είδε τη δομή ενός κλασικού νουάρ. Ο σκληρός αλλά άβουλος μπάτσος υποχείριο μιας μοιραίας γυναίκας που τον παρασέρνει, ο άρχοντας του υποκόσμου που απειλείται η κυριαρχία του, οι συγκρούσεις, οι προδοσίες και μπόλικο αίμα, ιδού τα υλικά για ένα εξαίσιο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο Jo Nesbo αφήνει για λίγο τον Χάρι Χόλε, και στο πλαίσιο του Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο διασκευάζουν τα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών, «αναμετράται» με τον Μάκβεθ, ακολουθώντας τις πράξεις του δράματος και το πάθος για εξουσία, τοποθετώντας τη δράση σε μια ιδιότυπη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70.

Οι απόλυτοι Nesbomaniacs Αντώνης Καρπετόπουλος και Αγγελική Μποζίκη θα πυροδοτήσουν τη συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει η συγγραφέας Βάσω Παπαδοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη