27 Απρ 2024 @ 11:00 εώς 15:00

11:00 - 11:30 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Δοκίμια

Η Οντέτ Βαρών-Βασάρ συζητά με τον Αλέξη Πολίτη για το βιβλίο του Διαβάζοντας ποίηση.

11:30 - 11:50 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Μικρή σειρά

Η εκδότρια παρουσιάζει τη φιλοσοφία της σειράς με ειδική αναφορά στη Σωφρονιστική αποικία του Κάφκα. Ακολουθεί συζήτηση με τον μεταφραστή Γιάννη Κοιλή για την Πεταλούδα του Wilhelm Busch.

11:50 - 12:30 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Μεγάλη σειρά μεταφρασμένης πεζογραφίας

Παρουσίαση της φιλοσοφίας της σειράς από την εκδότρια με ειδική αναφορά στη Σώσα του Ισαάκ Μπασέβις Σίνγκερ. Ακολουθεί συζήτηση με τον μεταφραστή Γιάννη Κοιλή για τους Μαύρους Καθρέφτες του Arno Schmidt.

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης συζητά με τον μεταφραστή Νίκο Σκοπλάκη για το queer μυθιστόρημα του Alec Scouffi Χρυσόψαρο, δωμάτια μετ᾽ επίπλων.

12:30 - 13:15 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Συζήτηση για την Αποκολοκύνθωση του Σενέκα

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης και η Γιώτα Κριτσέλη συζητούν με τον Σταύρο Τσιτσιρίδη, συγγραφέα του βιβλίου Σενέκας Αποκολοκύνθωση.

13:15 - 14:00 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Ελληνική πεζογραφία | Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλος

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκδοσης των διηγημάτων του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου σε έξι τόμους, ο Αριστοτέλης Σαΐνης και η Γιώτα Κριτσέλη συζητούν με τους πεζογράφους Δήμητρα Λουκά και Γιώργο Χωματηνό για το πώς οι νεότεροι συγγραφείς διαβάζουν το έργο του Η.Χ.Π., αλλά και για τα θέματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γραφής του.

14:00 - 14:20 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Ποίηση

Η Αγγελική Πεχλιβάνη παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή 40 εμπύρετα όνειρα.

14:20 - 15:00 Η Κίχλη αυτοσυστήνεται - Τυπογραφική και αισθητική επιμέλεια

Η εκδότρια της Κίχλης συζητά με τους αναγνώστες για την τυπογραφική και αισθητική επιμέλεια των βιβλίων της Κίχλης. Ακολουθεί συζήτηση με την Εύη Τσακνιά για την εικονογράφηση των βιβλίων του Νίκου Καχτίτση, του Αργύρη Χιόνη, του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου κ.ά.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ