27 Απρ 2024 @ 12:00 εώς 14:00

12:00 - 14:00

Με αφορμή το μυθιστόρημα Νικήτρια Σκόνη και οδηγό τον συγγραφέα του Κώστα Καλτσά σας προσκαλούμε σε μια περιήγηση σε ιστορικά σημεία του κέντρου της Αθήνας που συνδέονται τόσο με το τέλος της Κατοχής και το ξέσπασμα του ελληνικού Εμφυλίου όσο και με την περιπλάνηση του ήρωά του στην πόλη τις παραμονές του δημοψηφίσματος του 2015.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15) με ενδιάμεσες στάσεις στην οδό Μέριλιν, στο κτίριο όπου ήταν η έδρα της Γκεστάπο, στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Όθωνος, στο κτίριο όπου ήταν τα γραφεία του ΚΚΕ, και, μέσω της Αιόλου, θα καταλήξει στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης.

 * Μετά τη διαδρομή πίνουμε καφέ και συζητάμε με τον συγγραφέα για το βιβλίο του.

=======================================================

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 12:00 - Ώρα λήξης εκδήλωσης: 13:00

Με αφορμή το παιδικά βιβλία «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύει στην Ελλάδα» & «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύει στη Β. Ελλάδα» της συγγραφέως Σοφίας Αλεξίου σας προσκαλούμε σε έναν περίπατο εξερεύνησης και κυνήγι θησαυρού στον Εθνικό Κήπο για μικρούς και μεγάλους,

Σημείο εκκίνησης ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, είσοδος από Αμαλίας.

Περιγραφή δράσης:

Ξενάγηση με παιχνίδια και γρίφους, όπου με οδηγούς τα βιβλία θα ανακαλύψουμε την ιστορία του Κήπου, θα παίξουμε παιχνίδια της αρχαιότητας και στο τέλος θα κάνουμε κυνήγι θησαυρού. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο e-mail : angie.mylonopoulou@psichogios.gr

Η δράση θα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 11 ετών και η διάρκειά της είναι 1 ώρα.

Με τη συνοδεία γονέων.

Στην αρχή θα προσφέρουμε στα παιδιά νεράκι και μπάρα δημητριακών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ