01 Απρ 2019 @ 18:30 εώς 20:00

Στο ευαίσθητο θέμα για το δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που προγραμματίζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίνωας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με καλεσμένους όλα τα παιδιά των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί  θα είναι της Γιώτας Αλεξάνδρου «Μόνο αν Θέλω», το οποίο μιλά για τον σεβασμό στα παιδιά ως άτομα με ελεύθερη βούληση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 6:30μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος).

Για το θέμα του βιβλίου θα μιλήσουν η ψυχολόγος και συγγραφέας Φωτεινή Βασιλείου και ο πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος.

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής θα παρουσιάσουν δραματοποίηση της ιστορίας στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής με επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ιωάννη Σαμαρά (Β3), Κατερίνα Μπουγά (Β2) και Δημήτρη Ζαΐμη (Β1), καθώς και παιχνίδι και εικαστική δράση με τη συγγραφέα-παιδαγωγό-ηθοποιό Γιώτα Αλεξάνδρου.

Παράλληλα θα λειτουργεί εικαστική έκθεση των μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής και το βιβλίο θα διατίθεται στον χώρο της εκδήλωσης.

Με την εκδήλωση αυτή, η Δημοτική Βιβλιοθήκη δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστεί ένα θέμα που αφορά όλα τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσει σχετικά μικρούς και μεγάλους.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ